Nu rullar nya specialinredda bussen. Barnen älskar den. Förskolebussen som tar dem ut på nya äventyr runt om i Göteborgsområdet. I våras startade Merkuriusgatans mobila förskola på prov. Nu har förskolan fått en egen knallgrön buss med en färggrann regnbåge på var sida. Ser du bussen på stan ska du veta att det är en pedagogisk verksamhet med många mervärden.

Från föräldrarna kommer lovord. Barnen är glada och stolta över allt nytt de lär sig när de kommer ut i nya miljöer. Efter varje utfärd är det alltid något nytt att berätta. Genom förskolegruppen med bussens hjälp kan förflytta sig till nya miljöer ger deras upplevelser grund för nya lärdomar.

– Barnen leker mer tillsammans. De är hjälpsamma och vågar pröva nya saker när andra i gruppen går före. Vi ser redan en otroligt positiv utveckling både individuellt och som grupp, säger Eva Hakamäki, barnskötare.

Ute och kör mellan nio och tre
Det är två avdelningar på förskolan, som turas om att åka iväg med bussen till intressanta platser där den pedagogiska verksamheten bedrivs. Det finns plats för 19 barn och tre vuxna. Bussen är borta mellan klockan 9 och 15. Bussen är både ett transportmedel och ett utrymme att vara i vid dåligt väder för att till exempel värma sig, äta, spela spel och vila.

Personalen består av två förskollärare, två barnskötare och två chaufförer, som är anställda på förskolan och också arbetar i den pedagogiska verksamheten.

– Det bästa är att vara ute på nya platser med barnen. Att se deras nyfikenhet och glädje när de får nya erfarenheter och kunskaper. Sedan är det också ett plus med goa kollegor, säger Rikard Junkergård, busschaufför och pedagog.