För fjortonde året i rad har det blivit dags för Guldmunksgalan – Munkebäckselevernas egen Oscarsgala. På torsdag delas prestigefyllda priser ut i en rad olika kategorier. Allt från bästa film till bästa formgivningsprocess.

Över hundra olika elevbidrag är nominerade till torsdagens Guldmunksgala på Munkebäck. Under en två timmar lång galatillställning delas 33 priser ut i tio olika tävlingskategorier, som till exempel ljud, multimedia, foto och marknadskommunikation.

− Galan har genomgått stora förändringar sedan vi startade. Från början tävlade man bara i film- och tv-produktion. Numera deltar skolans alla inriktningar, säger Thomas Dahl, lärare på Munkebäcksgymnasiet och ansvarig för Guldmunksgalan.

Möten över yrkesgränser

Tanken är att ge eleverna möjligheten att visa upp vad de arbetat med under läsåret och att låta dem mötas över de olika yrkesinriktningarna.

− Samtidigt hjälper galan dem att få till arbetsprover, något som blir allt viktigare när de så småningom ger sig ut i arbetslivet, säger Thomas Dahl.

Gala i två versioner

En första omgång av galan äger rum den 24 maj för elever och lärare mellan klocka 13 och 15. På kvällen, i samband med att skolan har öppet hus, genomförs för alla intresserade en kortversion klockan 18.

Alla nominerade bidrag visas även i Munkebäcksgymnasiets entréhall under hela veckan.