Munkebäcksgymnasiet satsar på digital språkinlärning. Med hjälp av interaktiva datorprogram ska inlärningen bli effektivare och mer lustfylld. I dagarna invigdes gymnasiets digitala språkstudio – den första inom Göteborgs Stad.

Att behärska flera olika språk blir allt viktigare i framtiden och språkstudier ger extra poäng vid ansökan till högre studier. Därför har Munkebäcksgymnasiet bestämt sig för att satsa på en digital språkstudio med tjugo platser. Där ska eleverna kunna lära sig engelska, tyska, franska och spanska i modern datormiljö.

Samarbetar med spansk klass

– Att lära språk med hjälp av både text, ljud och bild i en helt ny typ av interaktiva datorprogram gör inlärningen mer lustfylld men också mer effektiv, säger Marie Thelin, språklärare på Munkebäcksgymnasiet.

Den nya språkstudion har redan inspirerat elever att samarbeta med en klass i Spanien. Via e-post berättar de för varandra om skolan, fritiden, extraknäck, livet och kärleken. Snart ska eleverna också få möjlighet till direktkontakt med hjälp av webcam-teknik.