Många intresserade. Göteborgs tredje förskola med dygnet-runt-omsorg öppnar i Västra Frölunda i augusti. Det står klart nu, sedan ett 30-tal familjer anmält intresse.

– Vi ville vara säkra på att det fanns tillräckligt många intresserade. Nu vet vi det, så vi kör igång i augusti, säger Beata Modigh, planeringsledare för förskolan i Västra Göteborg.

– Vi har redan annonserat efter personal och ska snart börja intervjuerna.

Finns också i Biskopsgården och i Majorna
Dygnet-runt-förskolan är ett samarbete mellan Västra Göteborg och Askim-Frölunda-Högsbo. Sedan tidigare har Biskopsgården och Majorna sådana förskolor, för föräldrar som behöver barnomsorg på obekväma tider.

På dagtid ska barnen vara på den befintliga förskolan på Munspelsgatan. Kvällarna och nätterna tillbringas i en ny lokal på Gånglåten, som nu ska göras i ordning. Det är cirka 100 meter mellan de båda ställena.

Schemaläggning klurig
Ett 20-tal barn kommer att få plats i gruppen, av vilka 6 – 8 kan sova över varje natt.

– Det gör att schemaläggningen blir en ganska komplex historia. Men vi ska nog få ihop det, säger Beata Modigh.

Den nya förskolan får sju anställda, både barnskötare och förskollärare.

– Det finns ingen läroplan för omsorg på obekväma tider. Vi kommer nog att bemanna med främst barnskötare på kvällar och nätter, medan tyngdpunkten för förskollärarna ligger på dagtid. Då har vi ju en läroplan att följa.

– Men allt hänger på hur barnens schema kommer att se ut, säger Beata Modigh.

Föräldrar måste välja en förskola
Hon påpekar att föräldrar inte kommer att kunna ha sina barn både i den nya förskolan och på andra håll i de två stadsdelarna.

– Om man behöver barnomsorg på både bekväma och obekväma tider, får man gå på Gånglåten, som blir en enhet ihop med en avdelning på Munspelsgatans förskola.