Följ seminarierna på webben och i tv. Vad är intelligens? Är beslutsfattarna smarta nog? Förändras människan i den digitala åldern? Tre spännande rubriker på Nobel week dialogue i Göteborg i morgon onsdag 9 december. Sex Nobelpristagare medverkar och allt kan ses på nätet och i UR-tv!

Nobel week dialogue sänder hela dagen – följ sändningen här

– Live-streamingen på nätet gör att människor i hela världen kan följa vad som händer, säger Lennart Johansson på Göteborg & Co.

– Och det gör man också. Oavsett tidszoner sitter folk i Kina, Europa och Amerika och ställer frågor i en live-chat när det är paneldiskussion eller frågestund, mycket fascinerande!

Tog slut snabbt
Programmet i Svenska Mässans kongresshall börjar kl 10 med att Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten hälsar de medverkande och de cirka 1500 i publiken välkomna. Många av dem är ”vanliga göteborgare” som lyckades få tag i en gratisbiljett i höstas.

– Biljetterna tog slut väldigt fort, det var ett mycket stort intresse från universitetet och Chalmers. Och erbjudandet fanns också på Göteborgs Stads hemsida, så det rasade på i en väldig fart, säger Lennart Johansson.

– Så det är lapp på luckan – och så ska det vara, med ett så intressant program och talare på så hög nivå.

Finns på Youtube
Alla som inte fått tag i en biljett har alltså goda chanser att följa hela kunskapsdagen och även ställa frågor live. Eller också se allt i efterhand, för hela dagen filmas och läggs ut på Youtube.

Nobel Week Dialogue arrangeras växelvis mellan Stockholm och Göteborg, förra årets tema i Stockholm var åldrandet.

I år är temat Framtidens intelligens. De olika seminarierna handlar bland annat om framtidens arbete, framtidens experter, framtidens lärande och hur morgondagens datorer kommer att interagera med människan. Och hur utvecklas det omtalade begreppet AI – artificiell intelligens – i framtiden?

Programmet avslutas kl 16.30 med ett panelsamtal om framtidens kreativitet med de tidigare Nobelpristagarna May-Britt Moser, Edvard Moser och Randy Schekman (medicin), Michael Levitt (kemi), Robert J. Shiller (ekonomi) samt Carl Wieman (fysik). Samtalet leds av Adam Smith från Nobelstiftelsen.