Årligt elevutbyte. Hallå där, Rasmus Djerf, som går i nian på Påvelundsskolan och under veckan deltar i internordiskt elevutbyte här i Göteborg. Vilka är ni som är med?

– Vi är 20 niondeklassare från olika delar av Göteborg, och så är det ungefär 20 elever från Århus i Danmark och 20 stycken från Bergen i Norge.

Vad gör ni under veckan?
– Veckans övergripande tema är Göteborg – den nordiska sjöstaden. I dag, torsdag, har vi varit i Marstrand och Carlstens fästning. På onsdagen var vi och seglade optimister och grillade korv i Jubileumsparken. Vi har även varit på Stadsmuseet och på Liseberg. På Liseberg var vi första kvällen och körde femkamp. Då handlade det mycket om att lära känna varandra. Det var lite stelt i början men man lär känna varandra fort.

Vad har varit roligast?
– Allt har varit väldigt skoj, men det roligaste är nog att lära känna alla andra. Första dagen visste jag inte vem någon var. Annat bra med utbytet är att man lär sig om hur det ser ut i andra länder med kultur och språk. Alla har fått presentera sin stad under någon av kvällarna. Annars är det bara väldigt kul att bara chilla, snacka och ha det skoj. Alla – även vi från Göteborg – bor tillsammans i stugor i Lisebergsbyn.

Hur kom du med i det här utbytet?
– Vi fick info från skolan så jag sökte med en motivering, och så blev jag uttagen. Nu i början av hösten åker ju elever från Göteborg till våra vänorter Århus och Bergen i det här utbytet. Det var väl lite trist att jag inte blev lottad att resa iväg, men vi har väldigt roligt här också!

Ramtin Dabaghian från Santosskolan och Rasmus Djerf från Påvelundsskolan är två elever som deltar på internordiskt elevutbyte i Göteborg.