Från och med höstterminen byter Göteborgs Stad ut Ping pong och lärplattformen Hjärntorget till två nya system, Unikum för förskola och Vklass för grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.

Efter drygt 10 år är det dags att säga adjö till Ping pong och Hjärntorget. Istället får Göteborgs Stad två nya system, Unikum och Vklass. Anledningen att det blev två system är för att behoven ser väldigt olika ut mellan förskola och övriga skolor.

Tydligt och enkelt

Målet är att det ska bli enkelt och tydligt för alla och större delaktighet för vårdnadshavare. I de nya system kommer vårdnadshavare lättare kunna ta del av allt som rör sitt barn i förskolan och skolan. De nya systemen ska också leda till mer likvärdiga arbetssätt för medarbetare i förskolan och skolan.

Unikum för förskolor

Unikum är ett digitalt verktyg som fokuserar på lärande, dokumentation och förskolans kvalitetsarbete. I Unikum kan vårdnadshavare ta del av sitt barns utveckling och lärande på ett enkelt och tydligt sätt. Här får vårdnadshavare också viktig och löpande information från sitt barns förskola.

Mer information finns på goteborg.se/forskola.

Vklass för skolor och vuxenutbildning

I Vklass kan vårdnadshavare och elever följa kunskapsutvecklingen, genomföra utvecklingssamtal och se närvaron. Det är också här som den löpande informationen från skolan sker.

Några skolor har börjat använda Vklass under vårterminen 2022.