Ansökan öppen till 3 mars. I höst är det dags för 75 elever i årskurs 9 att träffa elever från Bergen och Åbo igen. Elever kan skicka in sin ansökan.

Elever i årskurs 8 kan söka om att åka med. Blir man antagen till utbytet kan eleven antingen delta som värd i Göteborg, eller så åker man till någon av de andra vänorterna: Bergen eller Åbo.

– Resan ger intryck, erfarenheter och skapar minnen för livet för både elever och lärare, säger Christian Bejke, samordnare.

– Samarbetet med de andra nordiska länderna ger eleven möjlighet att träffa andra elever från Norden, träna på att kommunicera med hjälp av de skandinaviska språken samtidigt som de lär sig om våra grannländer säger David Geiser Mellkvist, lärare och samordnare för internordiskt elevutbyte.

Elever ansöker tillsammans med vårdnadshavare

Den som vill delta behöver lämna in sin ansökan senast 3 mars. På sidan om internordiskt elevutbyte på goteborg.se finns mer information – se länk längst ner i artikeln. Där finns också en länk till ett ansökningsformulär där eleven ska svara på ett antal frågor tillsammans med en vårdnadshavare.

– En fråga handlar om att motivera varför man ska väljas ut. Det är därefter jag och David Geiser Mellkvist, den andra samordnaren, som väljer och placerar eleverna i olika grupper, säger Christian Bejke.

Totalt 75 platser

Vecka 36 reser 25 elever till Åbo, vecka 37 åker 25 elever till Bergen, och vecka 38 är det Göteborg som är värdar.

Lärare får följa med

Det går även att följa med som lärare. På Göteborgs Stads intranät går det att hitta mer information för intresserade lärare.

Se film om internordiskt elevutbyte: