Elever påverkade utformningen. I tisdags invigdes Påvelundsskolan F-6:s nya byggnad. ”Vi som arbetar i skolan, elever och personal, har haft möjlighet att vara med och påverka det nya huset utifrån vår pedagogiska tanke”, säger rektor Christel Jahncke.

Det nya skolhuset är det femte i ordningen för ”Gamla” Påvelundsskolan F-6 som i år funnits i 150 år. Det gamla skolhuset, som nu ersatts, byggdes 1928 och saknade bland annat musik- och slöjdsalar samt bibliotek. Skolans rektor Christel Jahncke är särskilt glad över hur personal och elever tillsammans varit med och påverkat utformningen av den nya byggnaden.

Salar för NO, bild, slöjd och musik
– Vi hade flera sittningar med arkitekten som ritade huset och lokalförvaltningen om allt från utemiljö och konstverk till inredning. På invigningen i tisdags sjöng eleverna en låt av Laleh med textraden ”Vi ska ta över världen” – det var starkt, och det kändes som att de också tyckte att de verkligen fått vara med och påverka.

Förutom att de nya lokalerna är bättre anpassade till skolans behov finns nu också salar för NO, bild, slöjd och musik, vilket tidigare saknas. Den nya byggnaden har en glasentré med scen och gradänger, som också kan användas i den pedagogiska verksamheten.