Årets kull av nya studenter vid Göteborgs universitet har från och med idag en veckas festligheter framför sig. Det är bland andra Göteborgs Stad som bjuder in till ett samlat potpurri av stadens kulturutbud. Ingen nyanländ student ska behöva känna sig ensam och vilsen när terminen drar igång.

För andra året i rad ordnas därför en rejäl festlighet för att studenter med olika inriktningar ska få tillfälle att träffas och lära känna varandra.

Laleh inleder

3.000 studenter har anmält sig till kick-offen som hålls i Trädgårdsföreningen under onsdagen, då bland andra artisten Laleh uppträder.

Sedan väntar en vecka med ett rikt kulturutbud som står till studenternas förfogande, med hjälp av kuponger som delades ut vid inskrivningen; bland annat teater, modevisning, bio, bad, fotboll, bokmässa och workshops. Flera av erbjudandena gäller hela höstterminen.

Långsiktig satsning

Förhoppningen är att tidigt få studenterna att trivas i stan, helst så pass att de väljer att stanna kvar när utbildningen är slut.

Fotnot:
Student 07 arrangeras av Göteborg & Co Näringslivsgruppen, Chalmers, Göteborgs universitet, GFS i samarbete med Trädgårdsföreningen.