För sjätte året arrangeras ett särskilt välkomnande för Göteborgs nya studenter. Smygöppningen av Göteborgs filmfestival lockar 600 studerande till Lagerhuset på torsdag. Under hela våren följer sedan ytterligare en rad arrangemang.

– Evenemanget har vuxit under årens lopp – det var först 2009 vi började med särskilda välkomstarrangemang även för dem som börjar läsa på vårterminen, säger Sofia Lindberg på Göteborg & Co som är projektledare för Student Göteborg 2011.

Sprider ut arrangemangen

Chalmers, Göteborgs Universitet och Göteborgs förenade studentkårer står tillsammans med Göteborg & Co (näringslivsgruppen) bakom satsningen som uppenbarligen uppskattas av de nya studenterna.

– Vi har gjort flera utvärderingar och utvecklat arrangemangen efter studenternas synpunkter. Tidigare satsade vi till exempel på en intensiv välkomstvecka – nu sprider vi iställlet ut arrangemangen över en längre period, säger Sofia Lindberg.

I vår börjar drygt 4000 nya studenter läsa vid Chalmers och Göteborgs Universitet. Tillsammans räknar man med att de kommer de att göra ungefär 1000 besök på de olika arrangemangen

Klätterskola på Fysiken

Platserna till torsdagens smygöppning av filmfestivalen tog snabbt slut. Då kommer 600 studenter till Lagerhuset för att både höra mer om årets festivalteman och lyssna på gitarristen José Gonzáles och hans band Junip.

Bland vårens övriga välkomstaktiviteter märks bland annat skridskoskola på Hedens isbana, klätterskola på Fysiken, studiecirkel i Göteborgshjulet och workshops på Sjöfartsmuseet.