Drygt en tredjedel av alla som sökt till nästa läsår på Göteborgs kulturskola har gjort det via den nya e-tjänsten. Med hjälp av ett enkelt formulär på nätet har man kunnat fylla i namn och personuppgifter och därmed försäkra sig om en plats i kön.

− Ungefär 1.100 anmälningar har gjorts via e-tjänsten. Det är ungefär lika många som vi hoppades på när tjänsten kom igång i början av april, säger Andreas Arehammar, som är it-strateg på SDF Frölunda och som har utformat e-tjänsten på uppdrag av Kulturskolan.

Hyr även ut instrument

Sista ansökningsdatum inför hösten var den 30 april. Men Andreas Arehammar påpekar att det går att anmäla sig året runt, till exempel om man är nyinflyttad.

essutom är tjänsten kopplad till kulturförvaltningens instrumentförråd för den som vill hyra ett instrument via nätet.

Tjänsten ett pilotprojekt

Kulturskolans e-tjänst är något av ett pilotprojekt för framtida e-tjänster inom Göteborgs Stad.

− Det är en enkel tjänst som vi nu ska vidareutveckla på olika sätt. Nästa etapp är att titta på hur vi kan använda digital signering och hur vi kan koppla ihop tjänsten med övriga verksamhetssystem, för att ge direkt återkoppling till användaren, säger Andreas Arehammar.

Fungerat tryggt och stabilt

På det stora hela nöjd med hur e-tjänsten har fungerat under den första månaden.

− Rent tekniskt har det fungerat väl för medborgarna. Det har varit tryggt och stabilt och vi har inte haft några driftstopp, säger han.