Nytt avsnitt med författarbesök. Appval och hur den digitala tekniken påverkar barns lek är ett par av samtalsämnena när podden Förskola2PoddNoll får besök av författaren till boken ”Barns digitala aktiviteter”. Nytt avsnitt finns ute nu.

Förskola2PoddNoll är en nystartad podd från förskoleförvaltningen som vill stötta och inspirera förskolan i digitaliseringsarbetet. Första avsnittet kom i början på året och inför sommaren släpps ett extra långt avsnitt med Malin Nilsen som är lektor i barn och ungdomsvetenskap vid Göteborgs Universitet och skrivit boken ”Barns digitala aktiviteter”.

− Det blir perfekt för en stund i hängmattan. Vi bläddrar i Malins tryckfärska bok och frågar oss bland annat om barnen blandar digital och analog lek på ett sätt som vi vuxna inte riktigt är vana vid, säger Stefan Osla, enhetschef för digitalisering och innovation på förskoleförvaltningen en av programledarna i podden.

Rätt val av app

Den andra programledaren är Regina Enedahl som är förskolelärare och utbildad inom digitalisering och pedagogik.

Tillsammans med Malin Nielsen kommer de även att prata om hur man väljer appar och om alla appar måste vara kreativa, eller om det ibland räcker med att de är avkopplande och lekfulla.

Förskola2PoddNoll finns att ladda ner där poddar finns.