Arbetsmarknadsdirektör Andreas Lökholm berättar i film. Arbetsmarknaden i Göteborg har gått från att vara hetare än någonsin till fler varsel och friställningar än på 30 år på grund av covid-19-pandemin. I en film berättar Andreas Lökholm, förvaltningsdirektör på Göteborgs Stads förvaltning för arbetsmarknad och vuxenutbildning, hur de arbetar med att stötta både invånare och näringsliv.

Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Arbvux, i Göteborg har som arbetslöshetsnämnd i uppdrag att göra det som krävs för att främja sysselsättningen och jobba förebyggande mot arbetslöshet.

Många kontakter med näringslivet
– Nu gör vi det i ett mer akut skede. Det innebär att vi måste vara ännu mer lyhörda för de människor som kommer till oss. Hur kan de snabbast möjligt komma tillbaka till en arbetsmarknad de precis lämnat? säger förvaltningsdirektören Andreas Lökholm.

Arbvux har också många kontakter med näringslivet just nu. Det är till exempel företag som har funderingar kring hur de ska kunna behålla sin personal. Där försöker man att hitta både kort- och långsiktiga lösningar.

Syftet med filmen är att lyfta hur man på flera håll i Göteborgs Stad arbetar för att hitta lösningar för dem som blivit arbetslösa, permitterade eller varslade.