Funkis från 1941. Under flera år har Sannaskolan varit en byggarbetsplats. Men nu är det mesta klart. Rektor Maria Ström är glad och tacksam över att äntligen få öppna dörrarna till den nyrenoverade skolan. "Vi har invigning och öppet hus den 12 oktober och vill hälsa alla som är nyfikna välkomna att titta in!"

Sannaskolan är en funkisbyggnad från 1941 som länge varit i behov av upprustning. Och de senaste åren har det hänt.

– Eftersom skolan är en kulturminnesbevarad byggnad är det många hänsyn som måste tas i en renovering. Både exteriört och interiört, men det har blivit väldigt bra. Fräscht, nytt och ändamålsenligt, säger Maria Ström.

Välkomnar nyfikna
För att fira att elever och personal nu är utsläppta i den nyrenoverade skolan har man laddat för ett firande på skolgården, med presentation av två nya konstverk och öppet hus i lokalerna. Och alla är välkomna.

– Jag kan tänka mig att det är många föräldrar som är nyfikna, men också barn och föräldrar som funderar på att söka hit, gamla elever som vill titta in, eller bara människor som har sett renoveringen på håll och undrar hur det har blivit.

Funktion och pedagogik
I en skolrenovering är det många olika hänsyn som måste tas. Dels handlar det om de ekonomiska och byggnadstekniska förutsättningarna, men också om den pedagogiska funktionen.

– Alla ämnessalar är nu uppdaterade med det man behöver ha i salar i dag. Biblioteket har byggts om blivit väldigt mycket mer funktionellt. Vi har redan planerat för hur vi kan arbeta mer med läsning och läsfrämjande insatser där. Dessutom är skolgården helt omgjord och fantastiskt fin, avslutar Maria Ström och hälsar välkommen till Sannaskolan.

761A.jpg
Therese Wannebo på lokalförvaltningen vid den renoverade väggmålningen på Sannaskolan.Foto: Ditte Clemons