God utdelning för Yrgo igen. Yrkeshögskolan i Göteborg startar sex helt nya utbildningar och hamnar återigen i topp när det gäller antalet beviljade utbildningar.

Yrgo, Yrkeshögskolan i Göteborg, har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkesutbildningar. När Myndigheten för yrkeshögskolan nyligen beslutade vilka utbildningar som får starta blev det storslam. 53 procent av utbildningarna som Yrgo ansökt om beviljades, det kan jämföras med snittet av alla sökande skolor på 27 procent.

– Det är jätteroligt att så många av våra utbildningar blir beviljade, för det visar att allt jobb vi lägger ner ger resultat. Vi har ett otroligt bra samarbete med branschen, hög kvalitet på våra utbildningar och utbildningarna leder till arbete, säger Katarina Hjernestam, områdeschef för Yrgo.

Specialistutbildningar för undersköterskor
I år blev Yrgo dessutom beviljade sex helt nya utbildningar. Det handlar om specialistutbildningar för undersköterskor inom akutsjukvård, barn- och ungdomssjukvård och inom anestesi, operation och intensivvård. Dessutom startas utbildningarna Game programmer, UX designer och teater-, event- & scentekniker.

Målet med yrkeshögskolan är att alla studerande ska få ett jobb inom det område de utbildat sig för direkt efter utbildningen. Yrgo finns till för den som vill skaffa sig ett yrke, byta sysselsättning eller få mer kunskap i ett yrke.

Ansökningstiden för höstens utbildningar är 1 februari till 20 april. Läs mer på yrgo.se