Ett par hundra femteklassare från fyra stadsdelar har under våren skrivit dikter om sina framtidsdrömmar. Nu visas deras poesi i en utställning på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning. Bakom projektet står gymnasieeleven Sofia Hanson.

Utställningen på Göteborgs stadsbibliotek består av nästan 40 dikter skrivna av barn från de olika stadsdelarna Askim, Bergsjön, Biskopsgården och Härlanda. Temat är framtidsdrömmar och dikterna handlar om allt från kärlek och karriär till fotboll och fallskärmshopp.

För ett ökat kulturintresse

Till grund för utställningen ligger Sofia Hansons projektarbete på Sigrid Rudebecks gymnasium. Under vårterminen har hon besökt sammanlagt åtta klasser på fyra skolor. Genom ett föredrag om hur man kan göra när man skriver dikter inspirerade hon barnen till att skriva själva.

− Jag har ett stort intresse för skrivande, och särskilt för att skriva dikter. Jag ville kombinera det med mitt intresse för interkulturellt utbyte. Det här projektet handlar om att öka barnens kulturintresse och om att motverka segregationen i staden, säger Sofia Hanson.

Fotnot:
Utställningen pågår den 20-26 april.