”Kul att bryta mot den traditionella undervisningen”. Önneredsskolan vill öppna skolan mot världen och har flera utbyten med andra skolor runt om i världen. I höstas tog skolan emot en student från Georgien som höll några lektioner för eleverna. 

– Det var verkligen en succé och väldigt givande för både eleverna och för mig, säger David Geiser Mellkvist som är SO-lärare på skolan.

Under en vecka var studenten på Önneredsskolan. Eleverna i årskurs 8 skulle ha tema kommunikation och eftersom hon själv har en bakgrund inom ämnet handlade lektionerna om det.

– Hon föreläste om Georgien, hur sociala medier fungerar där, om Rysslands mediekanaler och om det politiska systemet. Det var verkligen succé! Eleverna hade många frågor och de fortsatte att ställa frågor även när lektionen var slut, säger David Geiser Mellkvist som är SO-lärare på Önneredsskolan 7 – 9 och den som samordnade lektionerna tillsammans med studenten.

Givande att bryta mot traditionell undervisning
Enligt David var besöket väldigt givande.

– Det var kul att bryta mot den traditionella undervisningen. Att lektionerna var på engelska och handlade om ett land där eleverna var ganska blanka på information gjorde det också extra intressant. Eleverna tog verkligen till sig det hon sa och många har fortsatt att prata om det även efteråt.