Dansevenemang snabbt fulltecknat. På måndagen och tisdagen kommer närmare tusen grundskoleelever att besöka Pusterviksteatern för att få se elever från Svenska Balettskolan dansa klassisk och modern dans. Killar från årskurs 5-8 på skolan kommer också att hålla workshops där de lär ut koreografi till en hip hop-dans.

Svenska Balettskolan är en yrkesinriktad grundskola för årskurserna 4 till 9 som ligger vid Selma Lagerlöfs torg. När man för en månad sedan bjöd in elever i klasserna F-6 i Göteborg att komma och titta på föreställningen ”Tåspets och gympadojor” blev gensvaret stort.

– Det var först till kvarn som gällde, och det blev fullbokat med en gång, säger Jenny Wiberg på Svenska Balettskolan.

”Balett och dans är till för alla”
Föreställningen, där elever i olika åldrar deltar, kommer att ses av 800 barn. Utöver det kommer några killar som går i årskurserna 5-8 på Svenska Balettskolan att under måndagen och tisdagen hålla i två workshops för sammanlagt 50 elever. Tillsammans med sin lärare kommer de att lära ut koreografin till en hip hop-dans.

Det stora intresset för evenemanget har gjort att Svenska Balettskolan beslutat erbjuda skolor i kommunen att man besöker dem och genomför workshops med elever i årskurs F-3.

– Vi vill visa att balett och dans är till för alla. Vi erbjuder en blandning av både traditionell balett och modern dans och det tilltalar både flickor och pojkar, säger Jenny Wiberg.

Svenska Balettskolan har sammanlagt 106 elever, varav 31 är pojkar.