Får fint pris – igen. Brunnsboskolan utsågs till årets skolrestaurang på den prestigefyllda galan White guide junior i Malmö den 13 september. Ola Hall, som är köksmästare på skolan, överraskad och väldigt, väldigt glad.

– Och så ropade de upp våra namn, det var otroligt darrigt att gå upp på scen. Vi var helt chockade och så skulle vi svara lite roligt på deras frågor. Jag vet inte hur det lät – men vi är så glada över priset.

”För att ni presterar på en hög nivå år efter år och för att ni visar omvärlden hur en modern skolrestaurang ska fungera. Det här är en plats för trygghet, gemenskap, glädje och fantastiskt god mat!” löd juryns motivering.

1350 måltider varje dag
Det är tredje året i rad som Brunnsboskolan kommit till final i tävlingen som i år testade 250 förskolor, skolor och seniorboenden från Vellinge i Söder till Kiruna i Norr för att vaska fram de bästa offentliga måltidsupplevelserna.

– Vi har under många år byggt upp ett väl fungerande kök med ett bra flöde, något som började med vår tidigare enhetschef Lisa Jansson och vår tidigare köksmästare Even Bakke. Det gör att vi kan laga all mat från grunden, hacka alla grönsaker och baka allt bröd till lunchen. Då blir maten bättre och jobbet mycket roligare, säger Ola Hall.

Han poängterar att de är ett helt team som står bakom framgången i skolrestaurangen El Cielo. Ett team som varje dag lagar varje dag 1350 måltider utifrån samma förutsättningar som på de flesta andra skolor.

Juryn gör oanmälda besök
– Vi har roligt tillsammans i köket och delar en stor kärlek till mat och matlagning. Det tror jag är ett av skälen till att vi lyckas så bra, säger han.

För att välja bland de nominerade skolrestaurangerna gör juryn helt oanmälda besök för att testa maten och låta köken visa vad de går för.

– Juryn dyker upp en helt vanlig dag och äter och bedömer maten. Jag har förstått att nivån på skolrestaurangerna har blivit mycket, mycket högre de senaste åren och vi fick 86 poäng av 90 möjliga från juryn för vår mat. Det känns helt fantastiskt!