Kan ditt barn köpa droger på nätet? I Frölunda Kulturhus på torsdag kväll får tonårsföräldrar i Väster följa med på en Internetresa. – Internet är ett drogvaruhus, det går att köpa vad som helst. Föreläsaren Anders Carlsson visar föräldrarna alla gräsligheter som ungar sitter och ser, och pratar om vilken attitydpåverkan detta har, säger Ulla Kungur, samordnare av det drogförebyggande arbetet i Göteborgs västra stadsdelar.

Har Du en aning om vad Din son eller dotter hittar om droger, våld och pornografi då de surfar på nätet? Vilka attityder och värderingar formas hos våra barn och ungdomar genom detta?

Vill skaka om

Dessa frågor tänker Anders Carlsson, lärare och metodiklektor, ta upp under resan på Internet som han bjuder åhörarna på under sin föreläsning på torsdag kväll.

Anders Carlsson vill skaka om och engagera. Internet är ett briljant pedagogiskt läromedel, men där finns också djävulska avgrunder menar han.

Många oroliga efter tv-reportage

– Nu kör vi lokalt för tonårsföräldrarna här i väster, väldigt många har pratat om droghandeln på nätet efter reportaget i SVT:s ”Uppdrag granskning” i förra veckan. Det blir fullt hus med över 200 föräldrar i Frölunda kulturhus på torsdag kväll. Intresset är jättestort, säger Ulla Kungur.

Bakom arrangemanget står Antidrogprojektet och Hälsoteket i Väster.