Nominerade i Arla Guldko. Skolrestaurangspersonalen i Brottkärrsskolan och Brunnsboskolan El Cielo har tidigare åkt både Sverige och Europa runt för att hämta priser för sina bedrifter i köken. Nu kan det snart vara dags igen, då de båda skolorna är två av tre nominerade i Arla Guldkos kategori Bästa Matglädjeskola.

För ett par år sedan blev Brottkärrsskolan utnämnd till Årets skolrestaurang av White Guide Junior, och Brunnsboskolan El Cielos köksmästare Even Bakke har bland mycket annat blivit utnämnd till Årets skolkock och dessutom vunnit både VM- och OS-silver i skolköksmatlagning.

Två Göteborgsskolor i samma tävlingskategori
Den här gången kommer uppskattningen från en annan tävlingsjury, den hos Arla Guldko. En av de fem tävlingskategorierna heter Bästa Matglädjeskola, och i den är såväl Brottkärrsskolan som Brunnsboskolan El Cielo nominerade, tillsammans med en skola från Huddinge.

– Matlagning på den här nivån kräver både hög kompetens och ett genuint matintresse. Att gå vidare till final i Arla Guldko betyder att man är en av Sveriges bästa skolrestauranger, säger Johnny Boman, kategoriansvarig för Arla Guldko Bästa Matglädjeskola.

Juryn som till slut ska avgöra vem som vinner leds av en av Sveriges bästa stjärnkockar och kommer att specialgranska skolköken i flera veckor. Den slutliga vinnaren föräras ett utbildningsstipendium på 25 000 kr samt diplom, övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Den stora finalen sker den 27 april 2015 i Stockholm.