Den hållbara ungdomssatsningen Grön omställning är nominerad i kategorin Act together i Eurocities awards. “Nomineringen till det här priset är givetvis jätteroligt och också ett kvitto på att det vi gör är bra”, säger John Harfouche,  projektsamordnare på förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Grön omställning är en arbetsmarknadsinsats som riktar sig till ungdomar som stod långt ifrån arbetsmarknaden på grund av covid-19-pandemin. Det är en kombination av praktik och lärande med fokus på hållbarhet.

– Tack vare vårt breda samarbete har vi kunnat rusta unga göteborgare med värdefulla kompetenser inom hållbarhet för att stärka deras position på arbetsmarknaden. Insatsen har varit väldigt framgångsrik och det värmer i hjärtat att se att så många av deltagarna gått vidare till studier eller jobb, säger John Harfouche.

Topp tre

Eurocities är ett EU-nätverk för europeiska storstäder. Tävlingen Eurocities awards har fokus på hållbarhetsfrågor och genomförs varje år. Göteborgs Stad vann med bidraget Smarta kartan 2017. I år tävlar Grön omställning mot bidrag från Barcelona och München.

– Att vara topp tre är en vinst i sig med tanke på att det från början var 80 bidrag, säger John Harfouche.

Tävlingen avgörs den 9 juni i Esbo i Finland.