Träffa forskare och få svar på frågor. Göteborgs internationella vetenskapsfestival fyller 25 år och den 12 till 18 april är det dags för årets upplaga som är digital. “Det är en otroligt viktig demokratisk mötesplats, här får alla möjlighet att träffa forskare och få svar på sina frågor, säger Jennie Turner, verksamhetsansvarig på Göteborg & Co.

Det livslånga lärande och kreativiteten står som vanligt i fokus när den Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg arrangeras. I år invigningstalar Jennifer Doudna som fått nobelpriset i kemi.

– Nobelpristagaren Jennifer Doudna är ju lite av en drömbokning för oss och det känns fint att kunna ge besökarna möjlighet att ställa frågor direkt till Doudna, säger Jennie Turner.

Årets tema är människans strävan framåt

Temat för året är Level up och det handlar om människans strävan att alltid ta sig framåt, utvecklas och ta sig till nästa nivå.

– I år när hela festivalen sker online ser vi en stor potential att kunna nå ut till ännu fler som kan ta del av alla våra program. Kunskap och förståelse för vetenskap är viktigare än någonsin i samhället och vi strävar ständigt framåt för att vara en så bra arena som möjligt för det, säger Jennie Turner.

Betydelsefull festival som engagerat många

Vetenskapsfestivalen har engagerat många under de 25 åren. Både forskare, utställare, värdar och besökare. Många återkommer till festivalen år efter år.

– Att vi har så många som återvänder till festivalen är verkligen något som vi är stolta över och visar att festivalen varit betydelsefull för många människor.

Når ut digitalt i både Sverige och världen

Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg är en av de ledande vetenskapsfestivalerna i Europa och den når ut digitalt både i Sverige och världen. Över 34 000 elever från hela Sverige är anmälda till skolprogrammet den 12 till 16 april. Det publika programmet äger rum 14 till 18 april.

En del programpunkter kommer att sändas från en studio i Göteborg och en del forskare kommer att vara på plats.