Rikstäckande webbtävling. Vinn ett exklusivt hembesök av en livs levande forskare! Det är upplägget för ”Forskare går hem”, Vetenskapsfestivalens rikstäckande tävling som startar på webben på torsdagen. Tre forskare besöker i april tre lyckliga vinnare någonstans i Sverige.

– Vilka forskarna är håller vi hemligt, på så sätt blir det mer spännande och roligt. Men jag kan säga att det har varit lätt att få forskarna att ställa upp, de uppskattar en nära kontakt med sin publik, säger Jennie Turner, programansvarig för Vetenskapsfestivalen.

Vill föra ut forskningen till folket
Tanken med tävlingen är att skapa nära möten mellan forskare och allmänhet och ”föra ut forskningen till folket”. Idén kom till efter förra årets lyckade satsning Vetenskapsrouletten där forskare bjöd festivalbesökare på personliga miniföreläsningar i Göteborgshjulets 42 gondoler.

För att vinna gäller det att skriva den bästa motiveringen till varför man ska få en forskare hem till sig. Besöken hos de tre vinnarna görs den 9 till 15 april. Då har forskaren med sig fika och håller en liten föreläsning om sin forskning.

Tävlingen pågår på Vetenskapsfestivalens hemsida mellan 8 och 22 mars. Gå in på länken nedan!