Nominerad till European social services awards. Göteborgsregionens kompetenssatsning Yrkesresan har fått stor uppmärksamhet över hela landet. Nu har den digitala plattformen även nominerats till ett av Europas finaste priser inom den sociala sektorn.

Cristina Dahlberg.

Yrkesresans syfte är att öka kompetensen hos personal i den sociala barn- och ungdomsvården. De olika momenten presenteras på en digital plattform, som även kan användas för andra verksamhetsområden. Alla 13 kommuner i Göteborgsregionen deltar i satsningen, tillsammans med 23 kommuner i Skaraborg och Boråsregionen.

– Att vi har utsetts till Sveriges bidrag visar på hur uppskattad Yrkesresan är här i landet vilket är det bästa betyget. Sedan är det naturligtvis hedrande att vårt arbete uppskattas även internationellt, säger Cristina Dahlberg, projektledare för Yrkesresan.

Nomineringen är Sveriges bidrag i kategorin ”Methods & Tools Awards”.

– Det innebär att vi framförallt tävlar med vår webbplats. Att den uppmärksammas är extra roligt och ett tecken på att Yrkesresans sätt att paketera kunskap är något helt nytt.

Vinnarna i de sex olika kategorierna utses i två steg. Först väljer en jury några bidrag som går vidare till slutomgången. Vilka dessa är avslöjas den 3 november. Därefter inleds en öppen röstningsperiod innan vinnarna avslöjas på en prisceremoni i Bryssel den 6 december.

Bland de svenska bidrag som nominerats i de övriga kategorierna finns bland annat arbetet bakom teveproduktionen ”Lerins lärjungar”.