Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Utbildning

[Publicerad 2018-12-07]

Vägledningscentrums drop in-verksamhet får internationellt pris

Anette Unger, samordnare för drop-in-verksamheten på Vägledningscentrum i Göteborgs Stad.

”Inkluderande och holistisk approach”. Vägledningscentrums drop-in har fått priset Guiding city award av en internationell jury. ”Det känns roligt och spännande att vår service och stöd till ungdomar, vårdnadshavare och lärare i Göteborgs Stad uppmärksammas”, säger Anette Unger, samordnare för drop-in-verksamheten vid Vägledningscentrum. Priset ut på en gala i Katalonien den 29 november.

”Sedan Drop in bildades 2003 har den blivit en central del av studie- och yrkesvägledningserbjudandet för unga personer i Göteborgs Stad. Drop in har blivit en prototyp för andra städer som vill samla resurser för studenter, lärare och yrkesverksamma. Drop in erbjuder både en inkluderande och holistisk approach för att möta behoven för unga i staden. Detta är en modell som inte bara Sverige, utan även andra städer och politiker borde överväga. ” skriver juryn i sin motivering.

Tillgänglig och bred verksamhet
Drop in vänder sig till ungdomar från 12 till 20 års ålder. Anette Unger berättar att de erbjuder allt ifrån individuella samtal och informationskvällar för både ungdomar och vårdnadshavare, till studie- och yrkesvägledningslektioner dagtid för skolklasser och deras lärare.

– Denna tillgänglighet och bredd bidrar till att ungdomar i Göteborgs stad får bra förutsättningar för att utveckla sin valkompetens, säger hon.

Priset tillkännagavs på Educaweb’s awards for academic and professional guidance. Syftet med priset är att erkänna och lyfta viktiga initiativ inom lokal studie- och yrkesvägledning från någon stad i världen.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Inriktningsbeslut för stadsutveckling på Backaplan, detaljplan för vård och bostäder vid Fjordvägen i Askim och ansökan om att Göteborg ska bli en UNESCO City of Literature var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 13 mars. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 21 februari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling