Det är mycket tydlig var de olika partierna i fullmäktigevalet har sina starkaste fästen i Göteborgs 286 valdistrikt. Det distrikt som mest domineras av ett parti är Bergsjön 4 där socialdemokraterna får 63,2 procent av rösterna.

Socialdemokraterna i nordost
2B78.jpg
Socialdemokraterna är starka i ytterligare fler valdistrikt i Bergsjön och Gunnared, liksom i Bäckebol, Angered och Biskopsgården visar de preliminära valresultaten.

Masthugget är vänsterpartiets
3010.jpg
Vänsterpartiet har sitt starkaste fäste i Masthugget 4, med 27,9 procent av rösterna. Annars dominerar Karl Johans olika distrikt som starka vänsterpartistiska fästen.

Angered starkast för miljöpartiet
34F4_2.jpg
18,4 procent av rösterna får miljöpartiet i sitt starkaste valdistrikt i Angered 7. Andra distrikt med höga siffror för partiet är Karl Johan, Johanneberg och Masthugget.

Askim är moderaternas
3960.jpg
Bland de borgerliga partierna är det moderaterna som har den tydligaste geografiska fördelningen av sina anhängare. 56,8 procent av de röstande i Askim 7 valde moderaterna. I flera av valdistrikten i Askim får moderaterna mellan 40 och 50 procent, liksom i Älvsborg och Örgryte.

Folkpartiet i Örgryte
3EB6.jpg
Folkpartiet har också Örgryte som ett starkt fäste. 29,5 procent av de som röstade i Örgryte 7 valde folkpartiets valsedel. Folkpartiet märks också tydligt i Johanneberg, Askim och Vasa.

Kristdemokraterna i skärgården
43AC_3.jpg
Kristdemokraterna dominerar valdistriktet Styrsö 2 med 53,5 procent av rösterna. Andra fästen för kristdemokraterna är Älvsborg och Tynnered.

4948_2.jpg