Berättar i nya filmen ”Valet är mitt”. I startar förtidsröstningen inför riksdagsvalet. Då släpper stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen en film som ska få fler att rösta. Lokala kändisar berättar varför de röstar och uppmanar biskopsgårdsborna att göra samma sak.

– Vi är den nya generationen. Om inte vi gör skillnad, vem ska då göra det åt oss? säger Suleika Abdi Bashir i filmen, Valet är mitt.

I den berättar lokala kända personer om varför de röstar och uppmanar andra att göra samma sak. Några av de andra medverkande är Amir Smesem, boxare som fick proffskontrakt men som valde att stanna i Biskopsgården och vara förebild för unga.

Venice Blomstrand, som anordnade manifestation mot våldet efter förra höstens skottlossningar. Lamin Dumbuya, musiker som också har arbetat med unga på Sjumilaskolan samt Stadsdelsvärdarna som har uppdraget att arbeta med trygghet bland unga i Biskopsgården.

I tidigare val har valdeltagandet varit lägre i Biskopsgården jämfört med snittet för både Göteborg och Sverige i stort. Filmen är en del av ett större projekt som ska höja valdeltagandet i Biskopsgården. Främst riktar sig filmen till förstagångsväljare, men även unga föräldrar och personer som inte bott i Sverige så länge men som ändå har rösträtt är målgrupp för kampanjen.

Filmen kommer att spridas via sociala medier och visas på olika platser i Biskopsgården.