Kan rösta på plats.   Dagen innan valdagen arrangerar Kulturhuset Blå Stället en demokratidag för att uppmuntra fler att använda sin demokratiska rättighet att rösta i valet till riksdag, region och kommun.

Lördag den 10 september ordnar Blå Stället flera evenemang på temat demokrati och val i kulturhuset och i Angereds Stadspark. Förhoppningen är att programmet ska göra fler medvetna om vikten av demokrati och att göra sin röst hörd.

– Vi vill att folk ska komma hit och ha kul och att de blir motiverade att rösta. Alla är välkomna, säger Ridwan Qayre, en av projektledarna för Demokratidagen

Releasekalas och utställning

Under Demokratidagen släpps det nya numret av magasinet This is Angered. Redaktionen består av barn och unga som under sommarlovet fått prova på att vara journalister genom att skriva egna artiklar, göra intervjuer, fotografera och illustrera. De väljer ämnen själva och skriver om det som de tycker är viktigt.

Tidningen presenteras under ett releasekalas där barnen berättar om arbetet. Under eftermiddagen kommer magasinet finnas till försäljning.

I Angereds Stadspark pågår utställningen Vi som arbetar med våra kroppar av Annica Carlsson Bergdahl och Elisabeth Ohlson. Under Demokratidagen visas utställningen av Annica Carlsson Bergdahl och Khuanla Chalardyaem, som är en av dem som porträtteras.