Röstmoduler på stora knutpunkter. Förtidsröstningen inför valet den 11 september startar den 24 augusti. Nytt för i år är att det går att förtidsrösta i röstmoduler på stora knutpunkter i Göteborg. 

Det är val till kommunfullmäktige, regionfullmäktige och Sveriges riksdag den 11 september. Mellan den 24 augusti och 11 september går det att förtidsrösta på stadens bibliotek och kulturhus, men också på i röstmoduler på stora knutpunkter i Göteborg. De finns på Stenpiren, Järntorget, Hjalmar Brantingsplatsen, Olskrokstorget, Drottningtorget och vid Stora teatern.

Ska underlätta

– Vi hoppas att de nya modulerna ska göra förtidsröstningen mer tillgänglig för göteborgarna. Viktigt att tänka på när man förtidsröstar är att ha med sig ID-handling och röstkort. Har man glömt röstkortet går det att få ett nytt på plats, säger Frida Nowotny, valchef på valnämndens kansli i Göteborgs Stad, som hoppas att de nya modulerna ska underlätta för göteborgarna.

Nya vallokaler

Göteborg växer och det finns många nya valdistrikt och vallokaler i år. Det är därför extra viktigt att läsa på röstkortet vilken vallokal man ska rösta i. Senast den 24 augusti skickas röstkortet till folkbokföringsadressen.