Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Val 2006

[Publicerad 2006-10-16]

Valnämnden tackade för framgångsrik förtidsröstning

Diplom delades ut till personal på de platser där förtidsröstningen har ägt rum. Inger Aldrin och Birgitta Dovmyr på Allégården var båda nöjda med sin insats under valet. ”Det har varit roligt, särskilt när vi fått hjälpa förstagångsväljare”, säger Inger Aldrin. Foto: Peter Svenson.

”Tack för hjälpen alla valarbetare! Ni gjorde succén möjlig.” Det var Valnämndens budskap under måndagens festligheter i Börshuset. Inbjudna var den personal på bibliotek, stadsdelsförvaltningar och andra kommunala arbetsplatser som fått jobba extra hårt under årets förtidsröstning.

Ett åttiotal personer dök under måndagseftermiddagen upp i Börshusets stora sal för att mingla, äta buffé och ta emot diplom och fruktkorg.

– Det här är vårt tack till de som jobbade så oerhört hårt under 18 dagar i september 2006, sade valkansliets chef Bill Werngren i sitt välkomstanförande.

20 procent fler förtidsröster

612C_2.jpg
Valet 2006 är det första sedan kommunen tog över ansvaret för förtidsröstningen. Till 47 olika platser runt om i staden kom sammanlagt 104.000 göteborgare för att lämna sin röst. Det är 20 procent fler förtidsröster än vid tidigare val.

Tre av de fyra röststationer med flest förtidsröster i hela landet låg i Göteborg. I topp befinner sig Nordstan med hela 19.000 röstande under dagarna innan valet. På andra plats ligger Stadsbiblioteket och på fjärde Frölunda kulturhus.

Högsboklass inviger djungelvagnen

Även världens första barnval blev en lyckad satsning. 15.000 Göteborgsbarn lade sin röst på något av de föreslagna motiven för spårvagn och bibliotekskort.

I Börshuset avgjordes genom lottning att Högsbo stadsdelsnämnd får i uppgift att ta fram en skolklass som kan närvara vid invigningen av den så kallade djungelvagnen den 17 november.

7DAC.jpg

Buffé, pianomusik och bubbliga drycker var några av ingredienserna under måndagens ”tackfest” för de kommunanställda som arbetat i Göteborgs olika lokaler för förtidsröstning. Foto: Peter Svenson.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling