Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Utbildning

[Publicerad 2019-03-25]

Var med och bygg ett utelekrum i Jubileumsparken

  • Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co

  • Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co

  • Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co

Öppet för alla. Nu kan du vara med och bygga nästa steg av den framväxande Jubileumsparken. 15 april till 12 maj bjuds barn och vuxna in att bygga ett pedagogiskt och lekfullt utelekrum för alla väder och årstider. Anmälan till byggworkshopen är öppen för alla!

Jubileumsparken i Frihamnen, som ska invigas 2021, växer gradvis fram i tätt samarbete och dialog med de boende och verksamheter som ska nyttja och njuta av parken. Denna medborgardialog och medskapandeprocess belönades nyligen av Sveriges arkitekter när Jubileumsparken vann det prestigefulla Sienapriset för Sveriges bästa landskapsarkitektur.

Ska användas året om
En av de workshopmetoder som man arbetar med heter ”Open Call”, som är ett sätt att bjuda in allmänheten för att på plats hjälpa till och utforma de områden som växer fram i parken. Nu under våren 2019 är det dags för nästa byggnation – ett utelekrum som kan nyttjas av barn och pedagoger året om.

Utelekrummet kommer att bestå av ett väderskydd som fylls med vatten och pedagogik. Ambitionen är att gemensamt skapa ett lek- och lustfullt pedagogiskt rum och skapa bättre förståelse för vad som händer när regn faller ner från skyn och träffar hårda, mjuka, gröna, blå eller grå ytor i staden.

Byggworkshopen, som sker tillsammans med ett spansk arkitektkollektiv, Recetas urbanas, pågår mellan 15 april och 12 maj.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling