Ny visningsmiljö invigs i Kortedala. Kom och kläm på praktiska locköppnare och testa smarta lampknappar! Nu kan seniorer i Östra Göteborg prova själva i en ny visningsmiljö på träffpunkten Bakfickan på Halvsekelsgatan. Här kan man också få sakkunniga råd kring tekniska prylar som underlättar vardagen.

– Unikt för den här miljön är att det är en levande miljö där de olika tekniska lösningarna finns i ett sammanhang i själva inredningen av lokalerna och används ”på riktigt”, säger Kristin Hagström, metodutvecklare för lokala visningsmiljöer.

5E90.jpg
Hon har frågat seniorer på stan om hur en bra testmiljö ska vara.

Lugn och ro och i egen takt
– Så gott som alla menade att visningsmiljön ska vara en levande plats där föremål och teknik går att pröva i verkligheten. Det ska vara lugn och ro så att man kan titta på sakerna i egen takt. Och så ska den vara någorlunda centralt placerad.

– Förresten behöver man inte vara gammal för att hitta fiffiga och praktiska lösningar här, det finns nåt för alla! fortsätter Kristin.

Visningsmiljön finns på Sekelbo på Halvsekelsgatan 36 i träffpunkten Bakfickan. Invigningen äger rum på torsdag 12 september och det är drop-in mellan klockan 11 och 16 för alla intresserade (följ snitsel från Kortedala torg).