Inflyttning hösten 2021. Det första pålslaget är gjort för äldreboendet Nya Backahus. Nybygget får 56 lägenheter och ersätter det befintliga äldreboendet vars lokaler kommer att rivas.

Margareta Larsson, tf sektorschef äldreomsorg- samt hälso- och sjukvård på Norra Hisingen, var på plats för att se det första pålslaget inför bygget av nya Backahus äldreboende på Selma Lagerlöfs Torg. Foto: Johan Twedberg

Det är ett modernt, tryggt och bekvämt boende som nu byggs vid Selma Lagerlöfs Torg i Backa. Nya Backahus får en hel del trygghetsskapande tekniska läsningar, bland annat digital teknik som ska hjälpa till att trygga de boendes tillsyn under natten.

Inredningen är utformad med färg, ljussättning och möbler utifrån äldres behov och välmående.

– Jag är mycket nöjd och glad över att bygget startar. Vi har haft en bra dialog under planeringsfasen med en referensgrupp som varit med i projektet från början. Vi har tack var detta utformat ett äldreboende anpassat precis så som vi vill ha det – både för de boende och för våra medarbetare, säger Margareta Larsson, tf sektorschef äldreomsorg- samt hälso- och sjukvård på Norra Hisingen.

Framtiden Byggutveckling är byggherre för det nya äldreboendet som ska vara klart för inflyttning hösten 2021.