Skyddar riskgrupper mot smitta. För att skydda riskgrupper i huset mot smitta stänger Dalheimers hus sitt bad, gym, konferensverksamhet och restaurang för allmänheten. Åtgärden gäller från idag onsdag 15 april och tillsvidare.

I Dalheimers hus korttidsboende och i två av husets dagliga verksamheter finns personer med underliggande sjukdomar och som tillhör riskgrupperna. Det är för att skydda dessa som social resursförvaltning beslutat att stänga delar av Dalheimers hus för allmänheten.

– Vi måste skydda våra gäster på korttidsboendet och deltagarna i daglig verksamhet från att smittas av covid-19. Därför stänger vi nu bad, gym, konferens och restaurangen för allmänheten. På så sätt kan vi skapa de ytor som behövs för att hålla avstånd och minimera de sociala kontakterna mellan brukarna och allmänhet, säger Ingela Johansson, verksamhetschef vid social resursförvaltning.

Antalet besökare har minskat kraftigt
Genom en rad åtgärder minskar Dalheimers hus kraftigt de dagliga kontakterna mellan brukare, personal och allmänheten. Åtgärderna gäller från 15 april och tillsvidare. Antalet besökare på Dalheimers hus har redan sedan en tid minskat kraftigt med anledning av covid-19-pandemin. Till exempel är alla konferenser avbokade.

– Nu gör vi de sista anpassningarna för att skydda de mest utsatta grupperna i huset. Jag hoppas att göteborgarna har förståelse för att huset nu blir mindre tillgängligt under en tid. De här åtgärderna är helt nödvändiga, säger Ingela Johansson.