Nu startar renoveringen på allvar av Dalheimers hus i Majorna. Till helgen stänger huset för en om- och tillbyggnad för 85 miljoner kronor. Först i augusti 2009 öppnar det igen.

Det välkända friskvårds- och rehabiliteringscentrat i Majorna byggdes 1974 och är i behov av en upprustning. Arbetena har varit i gång i mindre skala sedan i mars, men nu startar de större jobben, vilket gör att varmvattenbassängen måste stängas. Även restaurangen, biblioteket, konferens- och kulturarrangemangen samt fot- och hårvård håller stängt under ombyggnaden.

Daglig rehabilitering i Högsboskolan

Andra verksamheter på Dalheimers bedrivs vidare i andra lokaler under byggtiden, till exempel har korttidsboendet redan flyttat till Carlanderska och den dagliga rehabiliteringen kommer att flytta till Högsboskolan efter midsommar.

Det gäller även flera av de 15 handikapporganisationer som har kansli i Dalheimers hus. DHR, Celiakiföreningen och flera andra har flyttat till Björneborg, Slottsskogsgatan 18, medan andra i princip hållet öppet under byggtiden. Administrationen på Dalheimers hus håller öppet till 16 juni, men flyttar sedan till Mariaplan 1 A.

Korttidsboendet utökas till 25 platser

När ombygganden är klar hösten 2009 kan de 90 anställda och de tusentals brukarna glädja sig åt ett nästan nytt Dalheimers hus – ett större aktivitetscenter, ett korttidsboende som utökats från 10 till 25 platser och att sjukgymnastiken och gymmet äntligen hamnar på samma våning som varmvattenbassängen, så att friskvården får ett helt våningsplan.