Fysioterapeuter vägleder. Dalheimers hus är nu ett center för fysisk aktivitet på recept, så kallad FaR. En dag i veckan kommer fysioterapeuter att vara på plats för att stötta personer som ordinerats av sin läkare att röra på sig mer.

– Fysioterapeuterna vägleder personer som fått fysisk aktivitet på recept så att de hittar en träningsform som passar dem, säger Monika Öhrn, utvecklingsledare på Dalheimers hus.

Nytt träningskort
I samband med att Dalheimers hus blir ett så kallat FaR-center har man också tagit fram ett helt nytt träningskort, för dem som fått ett recept på fysisk aktivitet. I kortet ingår bland annat inträde till gymmet, möjlighet till gruppträning och bad.

Monika Öhrn tycker att det är väldigt positivt att Dalheimers hus nu är ett FaR-center.

– Det är jättekul. Dalheimers hus är ju till för att serva göteborgarna. Dessutom ligger vi centralt till vilket gör att det är lätt att ta sig hit, säger hon.

Boka tid och få hjälp av fysioterapeuterna
FaR-terapeuterna kommer att vara på Dalheimers hus på måndagar. De har ingen drop in, utan man måste boka tid för att få hjälp av dem.

– Man kan givetvis också komma hit och träna på egen hand, men för dem som inte vill det är fysioterapeuterna ett mellansteg mellan vårdgivaren och friskvården, säger Elisabeth Orrö, gruppchef friskvård och service på Dalheimers hus.