Nanne Grönvall, Kitty Jutbring och 570 göteborgare i alla åldrar har en dejt på söndag. På förmiddagen tar de allesamman båten från Röda Sten till Nya Älvsborgs fästning för att vara med när det bjuds till stor familjehemsfest för tredje gången.

– Nu hoppas vi bara på bra väder men vi är garderade även om det skulle komma några skurar, säger Lotte Hasselgren vid Familjehem i Göteborg.

Kitty Jutbring ordnar pysselhörna

Efter att tidigare haft stora kalas i Slottsskogen och på Liseberg går de 570 festdeltagarna den här gången ombord på en båt som i två turer för dem över till 1600-talsfästningen i hamninloppet.

Där har sex eventstudenter vid KY-akademin på Lindholmen laddat med ett späckat program som, under ledning av konferenciern Therese Danell, förhoppningsvis ska roa gäster i alla åldrar.

Även om Nanne Grönvalls show är det stora dragplåstret kommer hon säkert att få hård konkurrens av Kitty Jutbring som inrättar sin egen pysselhörna.

Fiskeförening lär barnen meta

– Och så blir det massor av allsång, guidade visningar i spännande celler och grottor, poängpromenader, tävlingar och annat, säger Lotte Hasselgren.

En fiskeförening arrangerar mete från klipporna och blir det inget napp finns det alltid fika, korv och annat att stilla hungern med.

– En viktig del av den här dagen är att man ska få känna att man har något gemensamt – nu är det vi, säger Lotte Hasselgren och fortsätter:

Ständigt behov av nya familjehem

– Många har säkert stött på varandra tidigare i olika sammanhang. Kanske på grundkursen som alla blivande familjehem måste gå – eller på de uppföljande stöd- och samtalsgrupperna. Andra har kanske träffats på de föreläsningar eller filmvisningar som också ordnas regelbundet.

Det finns ständigt ett behov av nya familjehem som kan stötta när det traditionella familjelivet inte riktigt blev som man hade tänkt sig.

– Den här verksamheten står aldrig stilla – och på våra gemensamma arrangemang stärker vi gruppkänslan när vi har roligt tillsammans; stora och små, egna och andras.

2BF2.jpg

Förra året hölls familjehemsfesten på Liseberg.

Fotnot:
För mer information om Familjehemsdagen kontakta Lotte Hasselgren 0707-800 495