Möter utsatta människor varje dag. Uppsökarenheten ordnar boplatser och ger mänsklig värme till de hemlösa i Göteborg. Nu kan de få det finaste priset på årets Faktumgala.

För tredje året i rad ordnar tidningen Faktum en gala för att uppmärksamma allt gott som görs i Sverige i kampen mot hemlöshet och socialt utanförskap. Sammanlagt sex priser delas ut under galan. Uppsökarenheten har nominerats till det finaste, Faktumpriset, som Faktumförsäljarna själva delar ut.

Så lyder nomineringen:
Som spindlarna i nätet löser de tillsammans med organisationer som Räddningsmissionen och Stadsmissionen boplatser och mat samt mänsklig värme till de hemlösa i Göteborg.

-Det här är jätteroligt, vi möter utsatta människor varje dag och kämpar på för att försöka möta dem där de är. Det känns bra att någon har sett det och vill lyfta fram det, säger Barbro Strömblad, gruppchef.

Hon berättar att hon kommer ta med sig nästan hela arbetsgruppen till galan på Stora teatern i Göteborg.

– Klart vi vill vinna, men det är roligt bara att ha blivit nominerade. Vi är i fint sällskap med många andra goda krafter. Inte minst Ulrika Falk på Räddningsmissionen som vi samarbetar med och som gör ett jätteviktigt arbete för människor i hemlöshet, säger Barbro Strömblad.

Matilda Brinck-Larsen nominerad till ”årets scendrag”
Även Matilda Brinck-Larsen, gruppchef för Lillekärrs boende, har chansen att få ett pris på galan. Hon är nominerad i kategorin ”Årets scendrag” för sitt arbete som ledare i Sandarnas Lag C för ensamkommande flyktingbarn:

Trots att hon jobbar med ensamkommande flyktingbarn så räckte inte det. Hon ville ha ett helt fotbollslag. Nu har de blivit tre och Matilda Brinck Larsen tror starkt på fotbollens förenande kraft.

Onsdag 24 februari avgörs vilka som vinner.