Seniormat vann pris. Nu är det klart att Tre Stiftelser vann utmärkelsen Arla Guldko 2018 i kategorin ”Bästa Seniormatglädje”. En kombination av välkända rätter med nya spännande smaker, ett fint samarbete mellan personal och äldre och ett eget bageri är några av de kvaliteter som juryn lyfter fram i sin motivering.

– Vi är oerhört stolta över utmärkelsen. Att bidra till glädje kring maten och måltiderna är av största vikt och något vi har sett ger stor effekt på det allmänna välmåendet bland våra boende. Det är fantastiskt att bli uppmärksammade för våra insatser på det här sättet och jag vill rikta ett speciellt tack till alla duktiga och entusiastiska medarbetare som har gjort detta möjligt, säger Tre Stiftelsers kostchef Emil Jacobsson i ett pressmeddelande.

Tre Stiftelser står för verksamheten i tre stiftelserna Ålderdomshemmet i Göteborg med Vegahusen, Göteborgs sjukhem med Änggårdsbacken och Otium med äldreboende i Björkekärr. De tre stiftelserna med sammanlagt 380 hyresgäster administreras gemensamt sedan 1988.

Matglädje och kvalitet
Utmärkelsen Arla Guldko har fokus på den offentliga måltiden och ska lyfta fram verksamheter som genomsyras av matglädje och fokus på kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik. Juryn består av tidigare vinnare, representanter från Arla, matinspiratörer i branschen samt stjärnkockar.

Vinsten är ära, en statyett föreställande en guldfärgad Arlako, ett diplom och ett utbildningsstipendium till personalen.