…handledare på det sociala arbetskooperativet hunddagis Klippan. Du är nyss hemkommen från en vecka i Nicosia, Cypern - vad gjorde du där?

– Jag deltog i en kurs och i en stor konferens om socialt entreprenörskap med deltagare från hela Europa, bland annat Sverige, Holland och Schweiz. Syftet var att utbyta erfarenheter och lära av andra som arbetar med socialt entreprenörskap.

Hur var det?
– Inspirerande. Framförallt var det roligt att få berätta om min arbetsplats på konferensen. Jag visade en film som visar hur en dag på hunddagiset kan se ut och hur mycket hunddagiset betyder för kooperatörerna som jobbar där. Vi riktar ju oss till personer med förvärvade hjärnskador, som till exempel råkat ut för en trafikolycka eller stroke. Genom dagiset får de en meningsfull sysselsättning och möjlighet till återhämtning.

Vad fick du för reaktioner från konferensdeltagarna?
– De tyckte det var jättespännande och ville veta mer om hur det är att driva en sån här verksamhet i kooperativ form. Det tyckte också det var intressant att höra om hur hundar kan vara en del av rehabiliteringen, att djur kan används för att få människor att må bättre.

Så nu kanske kan ni vänta er internationella studiebesök?
– Ja, fast vi har faktiskt redan haft en del studiebesök från andra länder genom åren, bland annat från Japan och England. Men kanske får vi besök nu också från USA; kursledaren kände en tjej som precis ska starta ett hunddagis i New York. Han har gett henne mitt nummer, så vi får se om det ger några ringar på vattnet. Det vore häftigt.