Hur känner jag igen min kropps signaler vid stress? Hur kan jag må så bra som möjligt och hantera min vardag bättre? Det är frågor som tas upp på tisdagseftermiddagarna i höst under Hälsotekets nya satsning Livshantering.

– Vi vill skapa en öppen mötesplats för människor som är stressade, kanske sjukskrivna på hel- eller deltid för att de gått in i väggen och liknande. Vi tror mycket på den här satsningen och redan har många hört av sig och vill delta, säger Elisabeth Nyberg, projektledare vid Hälsoteket i Väster.

Samtal och inbjudna gäster

Varje tisdagseftermiddag mellan 13.30 och 15.30 fram till i början av december kan den som vill gå till Frölunda kulturhus för att vara med i Hälsotekets satsning Livshantering.

Det blir samtalsstunder men också bildskapande och inbjudna gäster som pratar.

Gruppstöd är viktigt

– Efter en inledning på cirka 20 minuter delar vi upp deltagarna i små grupper där alla kan delta och dela med sig av sina erfarenheter. Det är viktigt att känna ”jag är inte ensam, det här är inte så farligt”. Vi kommer kanske också att starta självhjälpsgrupper och bygga vidare på de kontakter som skapas här, säger Elisabeth Nyberg

Ingen föranmälan behövs

– Det är bara att komma hit, man behöver inte anmäla sig och det är kostnadsfritt, säger Elisabeth Nyberg.

Hälsoteket i Väster har funnits sedan maj 2001 och är ett samverkansprojekt mellan stadsdelarna Askim, Frölunda, Högsbo, Tynnered och Älvsborg.Vårdcentralerna i väster, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen är också med i samarbetet.

Den som vill veta mer om Hälsotekets satsning Livshantering kan ringa till Hälsoteket, telefonnummer
366 28 64.