”Så mår du bättre än bra!” På Seniormässan 14–16 mars finns Göteborgs Stad på plats för att informera om all service och aktiviteter som finns runt om i staden för seniorer. I montern får besökarna bland annat tips och råd om trygghetslägenheter, motion och surfplattor.

– Det finns jättemycket aktiviteter och service för äldre i Göteborg – men många vet inte det, säger Nélida Becerra, samordnare för Göteborgs Stads monter på Seniormässan.

Få hjälp med mobilen i teknikhörnan
Under mässan, som lockade 7385 besökare förra året, hoppas staden kunna sprida information om det som händer när det gäller till exempel det hälsofrämjande förebyggande arbetet.

– De som brukar besöka mässan är ganska pigga pensionärer och det här är ett bra forum att sprida den stora variationen av all service vi har.

Det kommer att finnas en teknikhörna i Göteborgs Stads stora monter. Här kan besökarna få prova surfplattor och få hjälp med mobilen varje dag mellan klockan 11–14. Annars ligger mycket fokus på motion, boende och råd och tips om man ska flytta utomlands.

– Förra året fick vi mycket frågor om boende så det har vi satsat extra på i år, säger Nélida Becerra.

Fixartjänsten svarar på frågor
Hela onsdagen ägnas åt boendefrågor i montern. Det blir olika föreläsningar med representanter från bland annat Boplats, fastighetskontoret, Familjebostäder och Åldersvänliga och äldreomsorgsverksamheter finns på plats i montern.

– Det kommer till exempel att handla om boendeanpassning och trygghetsboenden – vad är det och hur får man en sådan? Det finns mycket kunskap hos oss under hela mässan. Stadens fixartjänst svarar på frågor och det kommer att finnas information om prylar som kan göra livet enklare. Anställda på finskt förvaltningsområde berättar om vilka rättigheter finsktalande pensionärer i staden har, säger Nélida Becerra.

En veckas gratis provträning
Göteborgs Stad medverkar även på stora scenen klockan 11.30 varje dag. På tisdagen visar seniorer från Norra Hisingen linedance, på onsdagen inspirerar och berättar idrotts- och föreningsförvaltningen om Seniorpass, och på torsdagen sprider finska dansföreningen Saanko luvan seurantanssijat dansglädje.

Alla som besöker Göteborgs Stads monter får en veckas gratis provträning på någon av idrott- och föreningsförvaltningens anläggningar.

Seniormässa äger rum på Svenska Mässan tisdag 14 mars till torsdag 16 mars mellan klockan 10 och 16 alla dagar.