Hjärterum och livslust. Föreläsningar om sociala nätverk, kärlek och sexualitet – men också chokladprovning, sociala medier och linedance. Det är ett smakprov ur innehållet när Örgryte-Härlanda bjuder seniorer på kärleksvecka. Människor emellan – en vecka om kärlek pågår 5-9 november.

Kärleksveckan arrangeras av Örgryte-Härlandas förebyggarenhet som jobbar för att stärka det friska och förebygga ohälsa. Idén föddes under hbtq-veckan i våras.

Relationer av olika slag
– Då insåg vi att det här med kärlek är ett viktigt område för seniorer. Därför behandlar vi temat under en hel vecka, med stor bredd inom området kärlek och relationer, säger Sara Jerez, folkhälso- och kultursamordnare på förebyggarenheten Örgryte-Härlanda.

Föreläsningar utgör stommen i programmet. Det handlar bland annat om kärlek och sexualitet, livslust och om svårigheter och glädjeämnen med att träffa nya människor. Men den som vill kan också lära sig mer om sociala medier som e-post, skype, facebook och twitter.

Hjärtrud underhåller
Aktiviteter som anknyter till veckans tema får också plats. Den blir exempelvis tillfälle att prova choklad och dansa linedance. Och ibland byter veckans konferencier, revyartisten Christina Dawson, skepnad till sitt alter ego Hjärtrud, 79.

– En av dagarna får seniorerna också pyssla tillsammans med förskolebarn i stadsdelen, de målar gipshjärtan tillsammans. Sådana här möten brukar alltid bli väldigt lyckade. Barnen är ofta nyfikna på de äldres berättelser om hur det var förr, säger Sara Jerez.