Lillekärrs äldreboende har fått Stora Arbetsmiljöpriset. I konkurrens med 102 arbetsplatser från hela Sverige har äldreboendet fått utmärkelsen Sveriges bästa arbetsmiljö och en prissumma på 30.000 kronor. Vinnarna tillkännagavs vid en ceremoni i Stockholm tidigare i veckan.

– Jätteroligt. Nu ska vi ordna en stor fest för alla medarbetare. Pengarna kommer lägligt som en uppmuntran nu när vi har tuffa ekonomiska tider och pengarna ska absolut inte gå in i den vanliga driften, säger Marie Westerlund, en av två chefer på Lillekärrs äldreboende.

Tydliga handlingsplaner för arbetsmiljön

Det är inte första gången som Lillekärr utmärker sig positivt, 2005 fick man Göteborgs Stads kvalitetsutmärkelse, 2006 Alectas förstapris – också det för bästa arbetsmiljö.

Den här gången var det Arbetsmiljöforum och arbetsmiljötidningen Du & jobbet som anordnade tävlingen. Första priset är på 30.000 kronor samt diplom och en pokal.

Framgångsreceptet har varit att arbeta systematiskt och med bra verktyg för att kunna analysera och utvärdera arbetsmiljön. Tydliga handlingsplaner har sedan gett goda resultat.

”Känner delaktighet”

– För åtta år sedan var sjukfrånvaron över 17 procent nu är den under sju. Dit har vi nått genom att strukturera och vara systematiska, säger hon.

Marie berättar att hon brukar säga till besökare på Lillekärr att de är som ett litet företag. Alla är med på tåget och vet vad som händer och varför.

– Här blir man synliggjord och känner delaktighet, det är väldigt viktiga saker för att man ska trivas och må bra.

Arbetet för de 108 anställda är tungt och krävande. Men genom att satsa på teambyggande aktiviteter som fester vid högtider, utökad friskvård och kompetensutveckling har en negativ trend kunnat brytas. Idag tycker sig personalen få gehör för sina idéer och att ledarskapet är tydligt.