"Synliggör när en kommun satsar på lokalvården". Avdelning Service i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen firar nu att städ- och servicebranschens kvalitetspris som årets framtidslöfte 2022, gick till Georgia Tsoukatou, verksamhetsutvecklare lokalvård.

– Det är otroligt utvecklande att ha möjligheten att få arbeta tillsammans med en person som Georgia. Det gör också mitt arbete mycket stimulerande, säger Andreas Arehammar, verksamhetschef och processansvarig för lokalvården inom ÄVO, som utför lokalvård för alla sex socialförvaltningarna och ett flertal andra förvaltningar inom staden.

Grattis Georgia! Hur känns det att vinna branschpriset som årets framtidslöfte?

– Jag är jätteglad. Det betyder mycket för verksamhetsutvecklarens roll inom den svenska städ- och servicebranschen. Priset synliggör när en kommun satsar på lokalvården och ser det som en viktig del av hela verksamheten.

Varför tror du att just du vann priset?

– Jag tror att anledningen är att Göteborgs Stad investerat mycket för att bli en attraktiv arbetsgivare. Vi planerar och arbetar utifrån tanken på vad som är bäst för både våra medarbetare och dem vi är till för. För mig, som verksamhetsutvecklare lokalvård, innebär det att jag har fått chansen att arbeta direkt med dessa frågor och få ett bra resultat. Sedan tror jag att motiveringen som mina kollegor skrev då de nominerade mig, hjälpte otroligt mycket.

Hur har du firat?

– Efter prisutdelningen åt jag en fin middag tillsammans med kollegor och min chef Andreas Arehammar.

Vill du beskriva vad du gjort under året du arbetat som verksamhetsutvecklare i lokalvården?

– Vi har arbetat med många projekt parallellt i lokalvården. Jag arbetar mycket med att ta fram och förankra nya arbetsmetoder och rutiner inom vår verksamhet. Det viktigaste projektet tycker jag har varit språkstödslektionerna för medarbetare. Det känns otroligt skönt att höra att hur de utvecklar sina kunskaper i det svenska språket efter varje lektion.

Varför är det viktigt med språkkurserna i svenska?

– Språket är den viktigaste och vanligaste utmaningen i vår grupp. Lokalvård är, enligt statistikmyndigheten (SCB), det näst vanligaste yrket bland utrikesfödda män och kvinnor i Sverige. För många, är lokalvård en väg i arbetslivet. Genom att ha språklektioner under arbetstid blir medarbetarna mer självsäkra i arbetslivet men det hjälper dem också privat. För språkstödslektionerna har vi haft ett mycket bra samarbete med Arbvux som är experter på detta. De stöttade oss genom hela processen.

Vad är på gång härnäst?

– Det är att fortsätta arbetet för att utveckla verksamheten. Titta och lyssna efter vad som saknas och vad medarbetarna inom lokalvård behöver. Just nu har vi på gång ett nytt ärendehanteringssystem, samt ytterligare utbildningar i Utbildningsportalen, för lokalvårdens medarbetare.

Något mer du vill tillägga?

– Jag vill tacka min chef, mina kollegor och medarbetare i lokalvården. Det är de som gör att mitt jobb blir intressant och som ger mig energi att varje dag göra ett allt bättre jobb.