Seniorerna i Lundby har digra dagar framför sig, om de vill hinna med allt på programmet under den traditionella Äldreveckan. De har att välja på dans, boule, curling, datorer – och en kurs i hur man skrattar sig hela vägen till ett friskt och aktivt liv. Bland annat.

– Det har inte varit några problem att fylla programmet, för den här stadsdelen kryllar av kreativitet och aktiviteter, säger Tia Edlund på Lundby stadsdelsförvaltning, som har satt ihop det späckade schemat.

Det är alltså för tionde gången som stadsdelen och Lundby pensionärsråd gemensamt ser till att pigga upp höst-veckan 43, med aktiviteter för alla intressen och smakriktningar.

Klassiska nöjen som bingo, dans och loppis blandas med nyare och ibland mer exotiska inslag som Qi-gong, datorkurs och curling inomhus.

Musik och kakor från Bräutigams

De nostalgiskt lagda får många tillfällen att återuppliva gamla minnen. Exempelvis kommer legendariska Bräutigams-pianisten Harry Persson och berättar anekdoter medan oförgätliga bakelser från menyn på det numera nedlagda cafét på Östra Hamngatan serveras.

Samlingslokalen Lundby C, ovanför Coop, hyser många evenemang under veckan, men det mesta sker ändå runt om i stadsdelen i sina ordinarie hemvister.

Äldreveckan smyger igång måndag morgon klockan 9.30 och 10.30, då Korpen leder två gympapass i Lundby C.

Mellan 11.45 och 15.00 blir det så ståtlig invigning, bland annat med musikerna Olof Köhler och Stefan Ljungqvist.