Brett utbud i stadens monter. Massor av pigga pensionärer sökte sig till Göteborgs första Seniormässa våren 2015. Nu är tredagarsmässan tillbaka 23-25 februari. I Göteborgs Stads monter kan den som vill prova allt från orientalisk gympa till att surfa på platta.

Över 6000 besökare lockades av Seniormässans breda utbud för knappt ett år sedan.

– Där fanns information om allt från sängar och strumpor till tandvård, öronkontroll och resor, säger Nélida Becerra som är projektledare på Senior Göteborg och ser fram emot många nya möten vid årets mässa 23-25 februari.

– En del av dem vi träffade förra året dök senare upp på någon av våra Träffpunkter och har sedan fortsatt att vara aktiva där, säger Nélida Becerra.

Bred uppställning
I stadens egen monter mobiliserar man med kompetens från en rad olika förvaltningar. Förutom alla stadsdelsförvaltningars äldreomsorgsverksamheter finns representanter från bland annat konsument- och medborgarservice, idrotts- och föreningsförvaltningen, fastighetskontoret och stadsmuseet på plats. Man samlas under ledorden: Gemenskap, Aktiviteter, Bra boende, Rådgivning och hjälp.

Flera av stadens programpunkter bjuder in besökarna att själva vara aktiva. Här är några exempel ur det digra programmet:

# Orientalisk gympa
# Träna bål och balans
# Att filma och dokumentera
# Qigong
# Att surfa på surfplatta.

– Förra årets workshop med surfplattor var väldigt uppskattad, säger Nélida Becerra som för egen del gärna vill prova qigong och höra mer om vad som är viktigt att tänka på om man som senior funderar på att flytta utomlands.

Chans till fri träning
I stadens monter kan också den som tar sig tid att besvara några enkla frågor få chans att vinna en fri provträningsvecka på stadens bad, gym och gruppträningar.
Erfarenheterna från förra årets mässa berättar om många pigga pensionärer med stor nyfikenhet. Inte bara från Göteborg, utan även från kranskommunerna.

På torsdag klockan 10.30 kommer de att kunna se en grupp seniorer från Norra Hisingen dansa Linedance på stora scenen. Träning när den är som bäst.

Årets Seniormässa äger rum i Svenska Mässan, Göteborg tisdagen den 23 februari – torsdag 25 februari. Mässan är öppen kl 09.30-16 alla dagarna.