Behovet av familjehem är ständigt och stort. Därför krävs det hela tiden nya vägar för att nå människor som kan tänka sig uppdraget. Nu lanseras filmen "Lyckliga familjen" - med bland andra Marika Lagercrantz - för att locka intresserade. På måndag kan intresserade göteborgarna gå på filmvisning på Dalheimers hus.

– Vi hoppas att många vill komma och se filmen med oss på Dalheimers Hus på måndag kväll, säger Lotte Hasselgren som är socionom på Familjehem i Göteborg.

Behovet är konstant

Göteborg har under flera år satsat hårt på familjehemsverksamheten och Lotte Hasselgren vet av erfarenhet att behovet är konstant.

– Vi har visserligen en jämn ström av familjer som anmäler sig, men vi behöver så många som möjligt för att kunna matcha rätt barn med rätt familj.

Den 30 minuter långa filmen ”Lyckliga familjen” är regisserad av Marcus Andréasson och i rollistan återfinns förutom Marika Lagercrantz även skådespelare som Linda Källgren och Ebba Ribbing.

Välkomnar alla som är intresserade

– Filmen är tänkt både för rekrytering och utbildning. En plattform för vidare diskussioner kring frågor som har med familjehem att göra, säger Lotte Hasselgren.

På måndagkvällen välkomnar hon alla som på ett eller annat sätt är intresserade av ämnet. Film, fika och information står på programmet.

– Man behöver inte alls vara redo att bli familjehem här och nu, men kanske kan den här informationen bli ett steg i processen. Att bli familjehem är ingen man bestämmer sig för på en höft – det har man ofta tänkt igenom län ge och noga.

Fotnot:
Plats: Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12, Göteborg.
Tid: Måndagen den 23 november, 18.30-21.00.
Förhandsanmälan till Lotte Hasselgren: 020–444 001 eller lotte.hasselgren@biskopsgarden.goteborg.se